Lexohen...
Lokacioni:  Fillimi  >  Lajme  >  Artikulli aktiv

Presidenti dhe kriza politike në Kosovë

 December 14, 2020

Krizat politike në Kosovë gjatë këtyre viteve të fundit kanë ndodhur për shkak të egos së tepruar të disa politikanëve të cilët interesat e tyre personale i kanë vendosur para atyre shtetërore. Aktualisht, Kosova është në krizë politike për shkak të postit të presidentit të shtetit, kjo për arsye se Hashim Thaçi dha dorëheqje nga posti i presidentit pas ngritjes së aktakuzës ndaj tij nga ana e Prokurorisë së Dhomave të Specializuara dhe sipas Kushtetutës së Kosovës, kryeparlamentarja Vjosa Osmani është ajo që duhet ta ushtrojë rolin e presidentes së shtetit deri në zgjedhjen e një presidenti të ri. Partitë politike tanimë kanë filluar të publikojnë emrat e kandidatëve të tyre për  postin e kreut të shtetit dhe  përplasjet e tyre për këtë post janë duke u rritur deri në atë nivel saqë koalicioni qeverisës po rrezikon të prishet. E keqja e kësaj është se qytetarët janë ata të cilët po dëmtohen më së shumti, sepse vendi po përballet me shumë procese të rëndësishme dhe mos-koordinimi i partive politike po i vështirëson edhe më shumë gjërat.

  • Faqja jonë në Facebook

You might also like...

Deponitë e vogla jolegale në Strugë!

Read More →